Rasplesani školarci i vrtićanci
17/11/2019

U Tjednu bajki u OŠ kralja Tomislava, te povodom Mjeseca hrvatske knjige, članovi Novinarske skupine posjetili su najmlađe sugrađane u njihovom vrtiću. Mališani su ih lijepo dočekali, a u ime novinara pozdravili su ih David Tarandžić i Luka Djedović iz 6.b razreda koji su započeli razgovor o tome čega se djeca obično boje, te tko ili što im pomaže da lakše zaspe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADjeci se od pripremljenog programa školaraca jako svidjela i hrvatska bajka „Kraljeva kći” koju im je pročitala Nikolina Prošić, a učenice Tena Ferčec, Petra Tomljanović i Rebeka Szabo podijelili su im pjesme i molitvice za ljepše snove, koje su oni ilustrirali. Slijedio je nastup Sare Slivka i Kiare Kojić koje su uz pomoć Lorene Lacko djeci izvele Rodarijev igrokaz Iskrivljena priča. Ovaj posjet ipak nije mogao proći bez igre. Kiara Kojić i Ema Korbar predstavile su djeci igru oponašanja u kojoj su svi rado sudjelovali sa zadatkom glume ili oponašanja životinje i predmeta, a onda su svi zaplesali uz ritmove pjesme Bubamarac.

“Naši su nas domaćini počastili slatkišima, grickalicama i sokom, a ovo prekrasno druženje koje je oplemenilo i male i velike još se kratko nastavilo uz ples i igru. Rado smo se prisjetili vrtićkih dana, smijeha i bezbrižnosti,” – rekli su učenici.

Foto: ustupljena fotografija