Raspisan javni poziv za bespovratne potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju
04/08/2020

Grad Našice raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratne potpore male vrijednosti poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ukupan intenzitet potpore iznosi 250 000 kuna koji je donesen gradskim proračunom. Suglasnost ovim potporama dalo je Ministarstvo poljoprivrede, a dio odluke donijelo je i Gradsko vijeće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić rekao je kako ukupno imaju devet mjera kojima će se poticati poljoprivrednike, a to su Sufinanciranje troškova osiguranja, Potpora za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, Potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče, Potpora za uzgoj pčelinjih zajednica, Sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i junica, Potpore za nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova, Sufinanciranje kontrole plodnosti tla, Konzultantske usluge za projekte Programa ruralnog razvoja, Potpora za mlade poduzetnike početnike u poljoprivredi.

 

Zahvaljujem se stručnim službama na pripremi ovog materijala kao i svima onima koji će sudjelovati u realizaciji. Ukoliko se predviđena sredstva potroše, to ćemo s rebalansom proračuna i povećati. Cilj je i dalje razvoj i poticanje razvoja poljoprivrede.” – rekao je gradonačelnik uvjeren kako će se poljoprivrednici javiti i biti aktivni i povući ova sredstva koja su planirana za potporu poljoprivrede.