ŠK “Radnik” Velimirovac najuspješniji klub na šahovskom prvenstvu Hrvatske
24/06/2019

U Trogiru se od 16. do 22. lipnja 2019. igralo pojedinačno šahovsko prvenstvo Republike Hrvatske. Na turniru su nastupila 302 mlada igrača i igračice iz preko 70 šahovskih klubova. Igralo se po uzrastima 7, 9, 11, 13 i 15 godina odvojeno dječaci, a odvojeno djevojčice. Igrao se Švicarac, 9 kola, sa tempom 90 min + 30 sec po odigranom potezu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIz ŠK Radnik Velimirovac nastupilo je šestero mladih igrača. Na turniru kadetkinja do 15 godina igralo je 20 igračica. Petra Vidović osvojila je osmo mjesto na turniru i medalju za treće mjesto kod igračica do 14 godina. Na turniru kadetkinja do 11 godina nastupilo je 19 igračica. Vrlo uvjerljivo pobijedila je Tina Gretić s 8 osvojenih bodova. Ujedno je Tina osvojila i zlatnu medalju kao igračica do 10 godina.

Na istom turniru nastupile su i osvojile deveto mjesto Mia Dundović, a deseto mjesto Elizabeta Bernat, obje s osvojenih 5 bodova. Na turniru kadeta do 11 godina igralo je 60 igrača. Nikola Tomaić osvojio je 39 mjesto sa 4 osvojena boda.

U najmlađem uzrastu kadeta do 7 godina igralo je 13 igrača. Pobjednik i prvak Hrvatske postao je Matej Tomac sa 7,5 osvojenih bodova. S tim rezultatima ŠK “Radnik” Velimirovac je drugu godinu za redom najuspješniji klub na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Upravo se Tina Gretić i Matej Tomac spremaju i idu na kadetsko Europsko prvenstvo u šahu koje se početkom kolovoza igra u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi.

 

Pročitajte još