Radionica „Dan Podravke”
12/04/2019

Preplatite se
TV Našice

Treću godinu ugostiteljski praktikum Srednje škole Isidora Kršnjavoga ugostio je Zlatka Sedlanića, promotora kulinarstva Podravke, koji je održao radionicu “Dan Podravke”. Priliku za sudjelovanje dobili su učenici trećih razreda kuhara, slastičara i konobara, a pripremali su jela uz upotrebu industrijskih proizvoda iz asortimana tvrtke Podravka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOve godine poseban naglasak je bio na žitaricama pa se na meniju našla i salata od ječmene kaše s povrćem, prilog od ječma s povrćem, proso s keljom i zlevanka s prosenom kašom. No, neizostavna je bila i priprema slavonskog čobanca, a moderni su naglasak stavili pripremom ajvar – burgera.


„Za nas je ovo odlična suradnja jer razmjenjujemo iskustva s učenicima i učiteljima. Često dolazimo ovdje, a sličnu priliku imat će i slastičari ove škole koji uskoro dolaze na manifestaciju “Prkačijada” u mjestu Virje, gdje će se predstaviti s domaćim slavonskim kolačima jer prkači u prijevodu znače svatovski kolači. Također Stanko je kod nas često na natjecanju za Renesansnog kuhara koju često osvaja. Podravka ima jako puno proizvoda koje je lansirala na tržište pa je ovo odličan način da djecu upoznamo s njima.” – rekao je Zlatko Sedlanić i dodao da ovom suradnjom žele upoznati učenike s proizvodima i prezentirati im da postoje pripomoći koje su dobre u kuhinji.

„Drago nam je što je Podravka prepoznala želju učenika za novim znanjima. Kroz radionicu vide kako to izgleda u stvarnoj kuhinji, taj stres od pripreme jela do završetka. Svaki puta pripravljaju različita jela.” – rekla je Ana Mirković, voditeljica ugostiteljskog praktikuma.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji