Putem Viber grupa priprema se djecu za polazak u školu
31/05/2020

Za vrijeme epidemije koronavirusom Dječji vrtić Zvončić nije bio zatvoren te u njemu vrijedno radilo. Maštovite odgojiteljice uredile su i obogatile interijer vrtića, oslikale su zidove kako bi djeci njihov povratak bio još ugodniji i veseliji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASvakodnevno su se pripremali brojni edukativni materijali, snimale vesele dramske improvizacije, audio i video zapisi te su se objavljivale na stranicama dječjeg vrtića. Također se putem Viber grupa i radom na daljinu pružala pomoć i potpora roditeljima te su odgojiteljice slale osmišljene aktivnosti uz predložene materijale roditeljima kako bi se djeci omogućio rad kod kuće.

Kako nam je rekla ravnateljica vrtića Snježana Kanđera, sve ove aktivnosti se nastavljaju i dalje. Objavljivat će se edukativni materijali za djecu na stranici vrtića. Također se program predškole nastavlja preko Viber grupa. Djeci se šalju zadaci, a zatim djeca šalju fotografije svojih uradaka nazad svojoj odgojiteljici koje svaki dan osmisle neku novu temu i zadatke. Tako djeca imaju zadatak poslušati neku priču, zatim nešto nacrtati, obojati… Preko Viber grupa, uspješno se odrađuju i vježbe grafomotorike, predvježbe pisanja, preciznosti, orijentacije i drugo.