Vrhunski doživljaj uz 1. Našički „Vatrogasni Cener“
01/07/2018

Vrhunski doživljaj uz 1. Našički „Vatrogasni cener“

Preplatite se
TV Našice

Jučer je u Našicama održana utrka na 10 km pod nazivom 1. Našički „Vatrogasni cener“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUtrku je organizirala Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ u suradnji sa DVD-om Našice, Biciklističkim klubom Našice i pod pokroviteljstvom Grada Našica.

Na utrci je nastupilo čak 70 trkača i trkačica iz mnogih mjesta Slavonije i Baranje, a početno okupljanje bilo je kod vatrogasnog doma u Našicama.

Prije početka utrke sve nazočne pozdravili su predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović, predsjednik Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Tomislav Gall i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Vrhunski doživljaj uz 1. Našički „Vatrogasni Cener“

Trkači su startali kroz prsten od vode koji su napravili vatrogasci i zatim jako brzo odjurili prema jezeru Lapovac gdje je u prekrasnoj prirodi bio najduži dio trkačke staze.

Nakon četrdesetak minuta trčanja i napravljenog kruga oko cijelog jezera Lapovac kroz cilj kod ribičke kućice prvi je prošao Damir Kligl, a zatim su pristizali i ostali trkači i trkačice.

Nakon utrke slijedila je podjela nagrada za najbolje u ženskoj i muškoj konkurenciji, dodjela zahvalnica svima koju su pomogli organizaciju utrke i zajedničko druženje svih sudionika utrke.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Tomislav Gall o utrci je između ostalog izjavio.

Vrhunski doživljaj uz 1. Našički „Vatrogasni Cener“

„Nexe Team je novoosnovana udruga koja djeluje u Našicama, a meni je već dugo bila želja da napravimo jednu ovakvu utrku. Našice su pune sportaša i naravno imamo i odlične trkače kojima vejrujem nedostaje ovakvo natjecanje i druženje. Danas se pokazalo kako smo jedan jako dobar tim i u suradnji s našim prijateljima vatrogascima, biciklističkim klubom, ŠUD „Šaran“ Našice odlučili smo napraviti utrku povodom 130 godina vatrogastva u Našicama. Na moje veliko, ali ugodno iznenađenje pojavio se veliki broj trkača i renomiranih imena iz čitave Slavonije tako da se ovaj Cener pretvorio u nešto prekrasno. Trčanje po gradu pa onda oko Lapovca je stvarno izniman događaj i ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su to omogućili. Na ovom 1. Našičkom Ceneru nastupilo je oko sedamdesetak trkača iz Osijeka, Belišća, Kutine, Virovitice, Zdenaca, Gornje Gračenice i mnogih drugih mjesta. Među njima je bilo vrhunskih trkača, a gospodin Kligl je ovoga puta ipak pokazao kao netko van konkurencije. Mi u Našicama imamo i vrhunskog trkača Krešimira Žagara koji ovoga puta nije uspio biti prvi, ali kao što sam i rekao o tome se samo vidi koliko je jaka bila ostala konkorencija i koliko je kvalitetnih trčaka došlo. ” – rekao je Tomislav Gall koji je najavio i ostale planove Udruge “Nexe Team”.

Jučer je u Našicama održana utrka na 10 km pod nazivom 1. Našički „Vatrogasni cener“.

„Planiramo 27. srpnja ići u Sunju gdje se organizira memorijalna utrka pod nazivom „Prvom crtom bojišnice“ te će tamo, koliko mi je za sada poznato nastupiti osam naših članova. Nakon toga 1. kolovoza imamo utrku „Vitezovi Dalja“ koju mi organiziramo zajedno s drugim partnerskim udrugama, tako da vjerujem kako ovakvih i sličnih događaja neće nedostajati.“

Svoje dojmove o utrci rekao je i pobjednik utrke Damir Kligl.

Vrhunski doživljaj uz 1. Našički „Vatrogasni Cener“

„Odlična utrka i sve pohvale organizatorima. Staza koju smo danas trčali mi je djelomično poznata, jer sam dvije godine ovdje dolazio i vozio biciklističku utrku, a dolazio sam povremeno i malo trčati. Osobno sam član kluba „Baraber extreme team“ iz Belišća i često, a možda i previše sudjelujem na utrkama. Skoro svaki vikend pokušavam otrčati po jednu utrku diljem Hrvatske, tako da sam stvarno u dobroj kondiciji, a to je moj način života i to me iskreno stvarno raduje. Vi ovdje oko Našica imate prekrasne terene, a kako sam ja ipak više brdski trkač bolje mi odgovara onaj dio prema Bedemgradu iako trčim i oko Orahovice i Lapovca. U trčanju sam skoro cijeli život, a najduža dionica koju trčim je 100 milja i za takve utrke se treba spremati dosta dugo, a meni osobno za nju treba oko 28 sati.“

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji