Prva večer Adventa u Našicama
01/12/2019

Prva večer Adventa u Našicama započela je u pravom blagdanskom duhu koji je potaknuo velik broj građana da se okupi na glavnom gradskom trgu u grijanom šatoru. Ovogodišnji Advent oduševio je sve okupljene a više o njegovom nastanku rekli su nam i organizatori.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Prije svega zahvalio bih se Gradu Našicama i gradonačelniku Josipu Miletiću na svoj potpori koju smo dobili zadnjih par dana, kako bi ovaj Advent organizirali u najboljem mogućem smislu. Prije nekoliko tjedana, raspisan je javni poziv, na koji se javio velik broj udruga, klubova i društava, te privatnici. Vidimo da je, iz godine u godinu, interes sve veći i veći, a u zadnje tri godine, od kad smo se mi aktivno uključili u organizaciju Adventa, svake godine je sve bolje. Mi ulažemo puno napora kako bi osigurali što kvalitetniju ponudu našim sugrađanima. Zahvalio bih se svim udrugama koje sudjeluju u Adventu, te Turističkoj zajednici Grada Našica koja je organizirala zabavni program. Za doček nove godine, imamo vrlo poznati bend, Slavonske lole koje će nas uvesti u 2020. godinu.” – rekao je predsjednik organizacijskog odbora Ivan Keglević, zahvalivši se udruzi INFO i Gradskom savjetu mladih Grada Našica koji su uredili cijeli prostor.

“Već treću godinu zaredom Gradski savjet mladih Grada Našica sudjeluje u organizaciji Adventa, te uređenju našeg glavnog gradskog trga. Nadam se da će građani, u radosti i veselju, i najvažnije u zajedništvu, kroz ovaj Advent dočekati Božić. Zahvaljujem udruzi mladih INFO i predsjedniku organizacijskog odbora Ivanu Kegleviću što su nam omogućili da i ove godine sudjelujemo u organiziranju.” – izjavio je Goran Konjetić, predsjednik Gradskog savjeta mladih Grada Našica, jednog od organizatora. Ujedno je pozvao sve malene građane na Dječji kutak svake nedjelje.

Sinoć su ljubitelji tradicijskih, ali i modernih jela guštali su u fritulama, palačinkama i hamburgerima koje su pripremile članice Udruge žena „Lila” te giricama i lepinjama Udruge starih športova „Slavonac“ Našice. Građani su u grijanom šatoru uživali u izložbi ručno rađenih proizvoda, programu za najmlađe i gastronomskoj ponudi KUD-a „Tamburica“ Velimirovac, prezentaciji i degustaciji zagorskih jela i pića te prodaja suvenira u organizaciji KUD-a „Zagorci“ Beljevina. Organizirana je bila i prezentacija lovstva našega kraja kroz gastronomski sadržaj Lovačke udruge “Jelen“ Našice, slasna jela ponudili su i članovi KUD-a „Jasen“ Šaptinovci. Osim klasične hrane ponuđeni su i voćni proizvodi u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Našice te OPG-a Bošnjak Adrijana. I ove godine prezentirani su tradicionalni proizvodi i suveniri Prve hrvatske bačvarije i destilerije “Pepel-Co“ Našice.

Blagdanski, ali i kreativni aspekt Adventa upotpunilo je predstavljanje proizvoda i radova Učeničke zadruge ISIDORA u organizaciji sekcije Učeničke zadruge ISIDORA Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice. Svi posjetitelji u šatoru uživali su u glazbenom nastup KUD-a Šokadija Ivanovci i KUU-a „Franjo Ebling“ Sveti Đurađ. Tradicionalno paljenje prve adventske svijeće održano je kod fontane u organizaciji Udruge DarNa uz nastup zbora „Brezice“ iz Brezika Našičkog.

 

Pročitajte još