Prva Palačinkijada
24/06/2019

Preplatite se
TV Našice

U Našičkom Novom Selu održana je prva “Palačinkijada” koja je okupila velik broj sudionika, a ocjenjivao se ukus, izgled i maštovitost u pripremi palačinka. Udruga Hrvatska žena Našičko Novo Selo do sada je organizirala više kulinarskih natjecanja, no pripremalo se uglavnom tradicionalno, čobanac, fiš, paprikaš no nikad palačinke. Iako je vrijeme zaprijetilo ovom događaju vrsni kulinarski amateri svoje su natjecateljske jedinice premjestili u prostore doma. Bilo je tu i šarenih palačinka, ali i zanimljivih nadjeva, od domaćih marmelada i pekmeza, do svježeg i sušenog voća te karamele.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASvoje vještine u pripremi savršene smjese za palačinke te pečenja palačinki pokazali su članovi Udruge žena Lila, Udruga Hrvatske žene Klokočevci, Zagorci Beljevina, Udruga starih športova Slavonac Našice i mlađi domaćini. Najbolji su ipak bili članovi KUD-a Zagorci iz Beljevine, druge su bile žene iz Lile a treći Mladi Našičkog Novog Sela. Za sve posjetitelje bile su pripremljene i lepinje, a zabava je nastavljena uz glazbeni program.

“Komisija je izabrana iz ekipa, uglavnom smo i na drugim natjecanjima birali članove iz publike. Za najbolje smo pripremili simbolične nagrade, uglavnom kuhinjski pribor koji svakoj kuharici treba i zahvalnice.” – rekla je predsjednica udruge Marica Delić. Udruga Hrvatska žena okuplja više desetaka članova, a sudjeluju u svim većim manifestacijama u općini Đurđenovac i Našicama gdje uglavnom peku lepinje ili se natječu u kulinarskim i sportskim natjecateljima.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji