Obavijest o provođenju deratizacije na području Općine Podgorač
16/09/2019

Preplatite se
TV Našice

U cilju što učinkovitijeg suzbijanja štetnih glodavaca, ovlaštena tvrtka za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju IBIS usluge d.o.o., J.J. Strossmayera 95, Našice obaviti će akciju sustavne deratizacije – jesenski tretman na području Općine Podgorač, a sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU vezi s gore navedenim Općinski načelnik Općine Podgorač gosp. Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač da će se na području Općine Podgorač u svim naseljima: Podgorač, Stipanovci, Kelešinka, Kršinci, Razbojište, Ostrošinci, B. Loza, Budimci i Poganovci obavljati poslovi sustavne deratizacije i to počevši s danom 16. rujna 2019. godine. Završetak radova predviđa se do 24. rujna 2019. godine, odnosno ovisno o nepovoljnim vremenskim prilikama radovi će se produžiti prema potrebi.

Trovanje glodavaca biti će izvršeno preparatom Ratimor žitni mamac, aktivna tvar i udio tvari u preparatu bromadiolon 0,005%. Antidot je vitamin K1. Poslove sustavne deratizacije u potpunosti financira Općina Podgorač. Općinski načelnik Općine Podgorač u cilju učinkovitijeg uspjeha provođenja akcije poziva mještane da podupru akciju provođenja sustavne deratizacije, te omoguće djelatnicima IBIS usluga d.o.o. da postave mamce, da se pridržavaju uputa o mjerama opreza i zaštite, načinu postupanja s domaćim životinjama tijekom deratizacije, o zabrani diranja i premještanja postavljenih meka.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji