Provalio u vikendice
27/02/2019

Provalio u vikendice

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio tri kaznena djela teška krađa i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Između 15. i 24. veljače 36-godišnjak je pronašao skriveni ključ, ušao u vikendicu u Naselju Karašica, ukrao obuću i ogrjevna drveta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATakođer je provalio u vikendicu u blizini i ukrao vanbrodske motore. Provalio je u još jednu vikendicu u blizini, u kojoj je i privremeno boravio te nepovlasno posjedovao nekoliko automatskih, zračnu i ručno izrađenu pušku te razno streljivo. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požari u Trnavi i Veliškovcima

Oko 13,15 sati 26. veljače, u vinogradu u blizini Ulice braće Radića u Trnavi, došlo je do požara suhe trave. Nagorjelo je više od 400 čokota vinove loze. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Istoga dana, oko 13,45 sati, došlo je do požara u polju u blizini Veliškovaca. Izgorjelo je oko 30 bala slame te nije nastala materijalna šteta nije nastala. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Ubijanje ili mučenje životinja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja. U dvorištu obiteljske kuće u Belom Manastiru 27-godišnjak je, 25. veljače, zatekao tuđeg psa, koji je pokušavao izaći iz dvorišta kroz otvor na ogradi. Pas je zapeo, a 27-godišnjak ga je udarao vilama te ga usmrtio. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka, a treća na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji