Provalio u ugostiteljski objekt
28/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći, 27. rujna, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt iz kojega je ukrao novac. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPožari na traktorima

Jučer, 27. rujna, oko 8,10 sati, u Đakovu, na farmi, tijekom obavljanja poljoprivrednih radova zapalio se traktor, vlasništvo 49-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Đakova. Očevidom je utvrđeno da je do zapaljenja došlo uslijed pregrijavanja i zapaljenja zamašćenih dijelova. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 100 000 kuna.

 

Tijekom istog dana, oko 14 sati, u Kozarcu, u dvorištu obiteljske kuće, zapalio se parkirani traktor vlasništvo 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Kozarca. Očevidom je utvrđeno da je do zapaljenja došlo zbog dotrajalosti elektroinstalacija. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Belog Manastira i dobrovoljnog vatrogasnog društva Čeminac, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 10 000 kuna.

 

Protuzakonit lov

Jučer, 27. rujna, između mjesta Pisak i Vučevci, policijski službenici su u protuzakonitom lovu na prepelice zatekli 55-godišnjeg i 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici su pronašli i oduzeli ustreljene prepelice, elektro vabilice za prepelice i oružje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su isti počinili kazneno djelo protuzakonit lov i ribolov. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

U razdoblju od 25. do 27. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je evidentirano 47 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (31 vozač osobnog automobila, 14 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač mopeda). U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 275 prekršaja od čega: 155 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. rujna, u 17 sati, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3 grama po kilogramu.

 

U petak, 25. rujna, u 21,10 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Vozaču osobnog automobila je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U subotu, 26. rujna, u 20,40 sati, u Šećerani dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 69-godišni hrvatski državljanin uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u osobni automobil iz suprotnog smjera s kojim je upravljala 24-godišnja hrvatska državljanka. Nakon prometne nesreće, 69-godišnji vozač napustio je mjesto prometne nesreće. Brzom intervencijom policije vozač je pronađen i evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 24 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova. Ozlijeđenoj 24-godišnjoj hrvatskoj državljanki pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek te su konstatirane lake tjelesne ozljede.

 

U nedjelju, 27. rujna, u 21,20 sati, u Osijeku, u Drinskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,69 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Istog dana, u 23,08 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač mopeda, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

[TheChamp-FB-Comments]