Provalio u trgovinu i ukrao alat
10/10/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 7. do 9. listopada u Dražu, nepoznati je počinitelj provalio vrata trgovine iz koje je ukrao nekoliko električnih brusilica, bušilica, više komada listova za motornu pilu, turpije za bušenje lanca na motornim pilama, više komada škara za rezidbu voća i drugi razni sitni alat. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao mobitel

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 16-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „krađa“. 3. listopada u Osijeku, 16-godišnjak je od 15-godišnjaka zatražio da mu pokaže mobitel. Nakon što ga je dobio s mobitelom je pobjegao u nepoznatom smjeru. Vlasniku je nastala materijalna šteta više od četiri tisuće kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene dok su pet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca i jedna na području Belog Manastira.

Jučer, 9. listopada na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača koja su upravljala vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola (dva vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila). Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 00,40 sati kada su u Karancu, zaustavili bicikl kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozaču je izmjerena količina alkohola u krvi od 2,46 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,00 sata u Belom Manastiru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Radikovaca. Vozaču je izmjerena količina alkohola u krvi od 2,04 grama po kilogramu. Vozač je u zadnje tri godine, u svojstvu vozača bicikla, šest puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još