Provalio u stan
14/10/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baransjek tijekom popodnevnih sati, 12. listopada u Đakovu, nepoznati počinitelj provalio je u stan vlasništvo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao novčani iznos od nekoliko tisuća kuna i više od tisuću eura. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARazbio staklo automobila i ukrao torbicu

Tijekom noći sa 10. na 11. listopada u Bračkoj ulici u Osijeku, nepoznati je počinitelj razbio staklo na parkiranom automobili vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz kojeg je ukrao torbicu. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljeno trgovao duhanom

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom.te se sumnja da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U prijepodnevnim satima 11. listopada policijski službenici su u blizini raskrižja Ulice Hrvatske Republike i Kolodvorske ulice u Antunovcu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. U vozilu su uočili vreću s duhanom nakon čega je 27-godišnjak dragovoljno predao desetak kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Razotkriven počinitelj kaznenog djela

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Mladić je sa još trenutno dvije nepoznate osobe 8. listopada u dvorišta tvrtke u Rakitovici zatečen u krađi aluminijskih i inox cijevi. Provalnici su prilikom bijega automobilom udarili 37-godišnjaka prilikom čega je 37-godišnjak lakše ozlijeđen. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

 

Prometna nesreća sa poginulom osobom

U petak, 12. listopada oko 18,50 sati na cesti između Poganovci i Budimci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka upravljajući osobnim automobilom u jednom je trenutku, zbog neprilagođene brzine kretanja udario u neosvijetljeni bicikl koji se kretao istim smjerom kojim je upravljao 75-godišnjih hrvatski državljanin iz Budimaca. Tom je prilikom vozač bicikla pao na kolnik uslijed čega je preminuo na mjestu događaja.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U proteklih 72 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba poginula, u tri prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, a petnaest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Deset prometnih nesreća dogodilo su se na području Osijeka, po dvije na području Đakova, Belišća, Našica i Baranje dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Donjeg Miholjca.

Pročitajte još