Provalio u stan i ukrao novčanik s novcem
21/10/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 20. listopada, u Belom Manastiru nepoznati je počinitelj provalio u stan iz kojeg je ukrao novčanik s novcem. Korisniku stana 22-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZapalio se radni stroj

U utorak, 20. listopada, oko 12 sati, na gradilištu autoceste A-5 kod Belog Manastira, došlo je do požara na radnom stroju, vlasništvo pravne osobe iz Osijeka. Do požara je došlo u predjelu motora koji se proširio na elektroinstalacije zatim i na kabinu koja je u potpunosti izgorjela. Brzim intervencijom djelatnika tvrtke požar je ugašen.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lake tjelesne ozljede. Preostalih sedam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Našica i Belog Manastira, dvije na području Osijeka i jedna na području Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 20. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 3 vozača (2 bicikla i 1 osobni automobil) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a jedan vozač mopeda se odbio alkotestirati. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21 sat, u Josipovcu, kada je u prometu zaustavljen 66-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu.

U 7,45 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 55-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 12 sati, u Bokšiću, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Bokšića, koji je upravljao mopedom, te se odbio alkotestirati. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 16 sati, na županijskoj cesti broj 4018, između državne ceste broj 7 i Topolja, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,29 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

[TheChamp-FB-Comments]