Provalio u podrum
08/03/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske između 4. i 7. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u podrumske prostorije obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava u Batini. Počinitelj je ukrao nekoliko desetaka litara alkoholnog pića, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Požar u Podravskoj Moslavini

U poslijepodnevnim satima 7. ožujka došlo je do požara suhe trave u kanalu u blizini mjesta Podravska Moslavina. Požar je zahvatio plastificiranu žičanu ogradu s PVC stupovima. Djelomično su nagorjele i alkatenske cijevi za navodnjavanje. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Policija razotkrila počinitelja kaznenog djela teška krađa u Belom Manastiru

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo teška krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 6. ožujka 37-godišnjak je iskoristio nepažnju svećenika i provalio u posude za skupljanje priloga u crkvi u Belom Manastiru. Ukrao je ukupno nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostale dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a četvrta na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji