Provalio u obiteljsku kuću
25/10/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 24. listopada, u Osijeku nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz kuće ukrao razni nakit i novac. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 35 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 24. listopada, oko 10,10 sati, u Osijeku 74-godišnji hrvatski državljanin prilikom rada u dvorištu obiteljske kuće pronašao je automatsko oružje tipa „Thomson“ sa pet pripadajućih okvira i ručnu bombu M-50. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske automatsko oružje s pripadajućim okvirima i ručnu bombu je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Istoga dana oko 12,40 sati, u Čokadincima, 67-godišnja hrvatska državljanka prilikom rada u vrtu iskopala je 70 komada streljiva call. 7,9 mm i 250 komada streljiva call. 7,6x39mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske streljivo je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Danas, 25. listopada, u 2,45 sati, u Osijeku djelatnik tvrtke 56-godišnji hrvatski državljanin prilikom ispiranja repe pronašao je topnički projektil call. 80 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske topnički projekt je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

MUP poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede i dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. Preostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

[TheChamp-FB-Comments]