Provalio u obiteljsku kuću
16/04/2019

Provalio u obiteljsku kuću

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 15. travnja nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Ive Lole Ribara u Kešincima. Počinitelj je ukrao elektroničku opremu vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Ukraden bicikl

U poslijepodnevnim satima 13. travnja nepoznati je počinitelj u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Došao do podataka te ga pokrao

Putem društvene mreže 42-godišnji hrvatski državljanin u travnju je pronašao oglas za alat i stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja ga prodaje. Nepoznati je počinitelj zatražio brojeve s kartice tekućeg računa 42-godišnjaka i broj s njegovog tokena radi plaćanja, što mu je 42-godišnjak dao. Počinitelj mu je tom prilikom s tekućeg računa skinuo više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Dalj Planini

Oko 1,50 sati 15. travnja došlo je do požara na vikendici u Dalj Planini. Vikendica je u potpunosti izgorjela. Očevidom, koji će se obaviti 16. travnja, utvrdit će se uzrok požara i materijalna šteta.

 

Pronašao ručnu bombu

Prilikom obavljanja radova u Antunovcu, u prijepodnevnim satima 15. travnja, djelatnik je pronašao ručnu bombu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U jutarnjim satima 15. travnja 27-godišnjak je provalio u spremište plinskih boca benzinske postaje na području Donjeg Miholjca. Ukrao je nekoliko plinskih boca, pričinivši materijalnu štetu od više stotina kuna.

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 67-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom veljače 67-godišnjak je u blizini Seone ukrao više prostornih metara hrasta, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se i da su 19-godišnji i 20-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo razbojništvo. Tijekom prosinca 2018. godine mladići su u prodavaonici u Osijeku, uz prijetnju prodavačici, ukrali nekoliko tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća, Đakova i Našica.

Pročitajte još