Provalio u kuću
11/11/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu 9. studenog, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca, u Belišću nepoznati počinitelj preskočio je zaključanu ogradu u vlasništvu 91-godišnje hrvatske državljane. Pomoću ključa na ulaznim vratima obiteljske kuće koji se nalazio na vanjskoj strani, ušao je u kuću iz koje je ukrao više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANesretni slučaj

U petak, 8. studenog u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, u Osijeku u dvorištu obiteljske kuće 53-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja, prilikom rušenja stabla popeo se na granu visine oko četiri metra, te prilikom rezanje grane motornom pilom izgubio ravnotežu i pao na tlo. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

 

Požar na građevinskom objektu

U poslijepodnevnim satima, 10. studenog u Dardi došlo je do požara na napuštenim gospodarskim objektima, vatra se proširila i na krovište nenastanjene kuće. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda. Današnjeg dana 11. studenog policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara na mjestu požara obavit će očevid te će se utvrditi uzrok i nastala materijalna šteta.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih jedanaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, te po dvije na području Đakova, Belišća i Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 8. do 11. studenog zaustavili su 21 vozača (16 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 9. studenog u 22,25 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica). Radarskom kontrolom uočili i zaustavili su 21-godišnji hrvatski državljanin iz Aljmaša koji se kretao brzinom od 180km/h. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. U ovom slučaju maksimalno predviđena novčana kazna za počinjene prekršaje iznosi 35 000 kuna.

U subotu 9. studenog u 23,15 sati u Beljevini, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobilom s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Beljevine. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Policijski službenici 9. studenog u 23,50 sati u nadzoru prometa na Vijencu Ivana Meštrovića, u Osijeku zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,65 grama po kologramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda 8. do 10. studenog, policijski službenici provodili su pojačane mjere kontrole prometa. Ukupno je evidentirano 206 prekršaja od kojih izdvajamo: 110 prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja i 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola.