Provalio u knjižnicu
28/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske U noći 26. na 27. studeni nepoznati počinitelj provalio je u prostorije knjižnice i ustanove u Našicama. Ukrao je više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUhićen u provali

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Jučer, 27. studenog, oko 20,35 sati 33-godišnjak je provalio u prostorije župnog ureda Crkve u Osijeka. Brzom intervencijom policijski službenici pronašli su ga u prostorijama župnog ureda i uhitili. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Krađa stabala

Između 15. do 25. studenog nepoznati je počinitelj u šumskom predjelu u blizini mjesta Levanjska Varoš posjekao i ukrao više stabala hrasta i graba. Tvrtki iz Levanjske Varoši nastala je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Otkriven počinitelj krađe

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U kolovozu, u ugostiteljskom objektu, u Osijeku, 22-godišnji hrvatski državljanin ukrao je mobilni telefon zaposlenika kluba 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je pričinjena šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede. Preostale dvije prometne nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna na području Belišća i jedna na području Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 27. studenog zaustavili su tri vozača ( dva vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla ) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 23,50 sati u Markovcu Našičkom, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 09,50 sati na državnoj cesti broj 34 (valpovačka obilaznica) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 69-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, upravljao je osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još