Provalio u caffe bar
24/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu s 22. na 23. studeni, u vremenu od 22 do 9 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u caffe bar iz kojega je ukrao novac. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 14 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao novac i mobitele

U periodu od 21. do 23. studenog, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije tvrtke iz koje je ukrao novac i mobitele. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta veća od 20 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Krađa prometnih znakova

U vremenu od 13. do 16. studenog, u Koški, nepoznati počinitelj ukrao je prijenosne prometne znakove s gradilišta tvrtke. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 4 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Požari na obiteljskoj kući

Jučer, 23. studenog, oko 5,45 sati, u Đakovu, došlo je do požara na obiteljskoj kući vlasništvo 83-godišnje hrvatske državljanke. Do požara je došlo uslijed isijavanja topline iz električne grijalice kojom prilikom je došlo do požara u dnevnom boravku. Požar se proširio na krov i ostale dijelove kuće. Vlasnici je nastala materijalna šteta oko 50 000 kuna. Istog dana, oko 17,30 sati u Đakovu, došlo je do požara na kiosku sa zatvorenom terasom vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u potpunosti izgorio. Požare su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Ukrao mobitele – Policija ga otkrila

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U utorak, 29. rujna, u Osijeku, iz prodavaonice trgovačkog centra 21-godišnjak je ukrao dva mobitela te pravnoj osobi prouzročio materijalnu štetu oko 13 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 23. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača koja su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 1 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,30 sati, u Bokšiću, kada je u prometu zaustavljen 59-godišnji hrvatski državljanin iz Zokovog Gaja. Vozaču bicikla utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,70 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 8,25 sati, u Osijeku, u Reisnerovoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.