Provalio u automobile
15/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 12. do 14. rujna, u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati počinitelj provalio je u dva parkirana osobna automobila vlasništvo 31-godišnjeg i 41-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Pačetina i Dalja. Nakon provale, nepoznati počinitelj pretražio je unutrašnjosti automobila i napustio mjesto događaja ne otuđivši ništa. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće i po jedna na području Belog Manastira i Našica.

 

Vozio kamion s 2 promila

Jučer, 14. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,45 sati, na lokalnoj cesti broj 44023 između Tiborjanaca i Bocanjevaca, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu.

 

Oko 15,25 sati na južnoj obilaznici Grada Osijeka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač teretnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog nepropisnog pretjecanja udario u zadnji dio osobnog automobila te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je naknadno pronađen i uhićen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu.Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 30000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Oko 17,00 sati u Osijeku, u Ulici Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 20-godišnji hrvatski državljanin iz Osijek je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu te mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.