Provalili u prodavaonicu i obiteljsku kuću
04/07/2019

Provalili u prodavaonicu i obitleljsku kuću

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u jutarnjim satima 3. srpnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije prodavaonice u Đakovačkim Ivanovcima. Počinitelj je ukrao više kutija raznih cigareta. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nepoznati je počinitelj, tijekom prijepodnevnih sati 3. srpnja, provalio u prostorije obiteljske kuće u Osječkoj ulici u Poganovcima. Ukrao je nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 62-godišnji i 65-godišnji hrvatski državljani te 45-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje poslovne ili službene isprave. Od 2005. do 2015. godine 62–godišnjak, kao direktor osječke tvrtke i 65-godišnjak, kao predsjednik nadzornog odbora tvrtke su, uzimanjem akontacija putnih naloga i korištenjem poslovne bankovne kartice tvrtki pričinili šteto veću od milijun kuna. Dug su neistinito prikazivali kao kredit odobren 62-godišnjaku. Bez valjane osnove sklopili su više ugovora o kreditu koje je potpisao 65-godišnjak. Ugovore je u poslovnim knjigama knjižila 45-godišnja djelatnica tvrtke. Od 2012. do 2014. godine 62-godišnjak je napravio i trošak tvrtki ugošćavanjem osoba koje nisu poslovni partneri tvrtke te kupovinom građevinskog materijala, koje je ugrađivao u objekte u njegovom vlasništvu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Nedozvoljeno trgovao duhanom

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U prijepodnevnim satima 3. srpnja policijski službenici između mjesta Kitišanci i Belišće zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. U vozilu su uočili vreću s duhanom. Uhitili su 47-godišnjaka, a temeljem sudskog naloga obavili su pretragu njegovog vozila. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više desetaka kilograma sitno rezanog duhana i metalne noževe za usitnjavanje duhana. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašli topovski projektili, bombu, oružje i streljivo

Prilikom obavljanja radova u Preradovićevoj ulici u Đakovu, u prijepodnevnim satima 3. srpnja, djelatnici vinkovačke tvrtke iskopali su topovski projektil. Istoga dana u večernjim satima, prilikom čišćenja drvarnice u Čemincu, građanin je pronašao ručnu bombu M-52, više komada raznog streljiva i spremnik za pištolj. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su projektil, bombu, streljivo i spremnik na mjestu pronalaska.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu. Pet se dogodilo na području Osijeka, a dvije na području Đakova.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji