Proslavljen Dan neovisnosti
09/10/2019

Prigodnim programom Gradske glazbe i našičkih mažoretkinja Dora započelo je obilježavanje 8. listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske. U sjećanje na poginule hrvatske branitelje, na spomen obilježje Uskrsla Hrvatska, vijence su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, zamjenici gradonačelnika Hrvoje Šimić i Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, potpredsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić, gospodin Miroslav Čiček, potpredsjednik županijske skupštine Ivica Čeme, županijski vijećnik Vanja Prošić, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predstavnici policije, vojske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon hrvatske himne i minute šutnje za poginule, okupljenima se obratio gradonačelnik Josip Miletić te rekao.

„Posebno smo ponosni na sve one koji su donosili povijesne odluke početkom devedesetih godina, kao i na hrvatske branitelje koji su ostvarili tisućljetni san svih Hrvata, a to je sloboda i neovisnost. Moram istaknuti da su u tom prvom sazivu sudjelovali i naši sugrađani Miroslav Čiček i Ivica Čeme, te pokojni Vinko Buljan, pa i njima na tim povijesnim odlukama čestitam.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i čestitao svim sugrađanima 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

 

Pročitajte još