Ove godine proslavljaju 90. godišnjicu rada
10/02/2020

DVD Velimirovac jedno je od rijetkih društava s ovog područja koje nema problema sa okupljanjem članova, pa prema posljednjem popisu imaju njih 79, a nešto manje od polovice čine mladi. Uz to ove su godine upisali i novih 9 članova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Naše društvo s aktivnim radom kreće već u ranu zimu pa okupljanja organiziramo za proslavu Vincekova, a godinama u centru sela podižemo i stablo 1. maja. Kontinuirano radimo s mladim kadrovima što podrazumijeva uhodano uvježbavanje za natjecanja, za koja pripremamo čak 6 ekipa. Ove smo godine nastupili i na županijskom natjecanju u Semeljcima sa ekipom mladeži žena. Od opreme smo nabavili motornu pilu, agregat za struju, produžne kablove i reflektore. Dok smo preko natječaja Osječko – baranjske županije dobili sredstva kojim smo uredili vatrogasno spremište, iznutra i izvana. Požara, na sreću nije bilo, pa smo ove godine najčešće ispumpavali bunare i podrume. Razlog je tomu naše redovno provođenje preventivnih akcija u vrijeme žetve kada smo mještane upozoravali na mogućnost požara, a obilazili smo i okolne livade.” – rekao je zapovjednik DVD Velimirovac Alan Rep koji je izuzetno zadovoljan odazivom mladih u društvu.

U 2020. godini očekuju preseljenje u novo spremište sa grijanom garažom, novo kombi vozilo, a nastaviti će i rad sa djecom s ciljem ostvarivanja još boljih rezultata. Predsjednik društva Dragan Kardum istaknuo je da tijekom godine surađuju i sa Župom Gospe Fatimske, posebice u vrijeme uskršnjih blagdana, a dobru suradnju ostvaruju i sa drugim udrugama iz sela, kao i bratskim vatrogasnim društvima što se moglo vidjeti po prepunom velimirovačkom društvenom domu. Treba istaknuti i da, jedno od najvećih društava u mjestu Velimirovac, ove godine proslavlja 90 godina od osnutka, a datum proslave još nije poznat.

„Naši vatrogasci tradiciju vatrogastva u Velimirovacu održavaju već godinama, a uz to se uspješno natječu promovirajući tako naše selo diljem Slavonije. I oni su, kao i mi, zadovoljni najavljenom izgradnjom prostorija koje će biti uređene za njihove potrebe.” – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević koji ističe da rad društva financijski podupiru svake godine.

Čestitke na izuzetnom radu vatrogascima je poželio, u ime Grada Našica, dogradonačelnik Hrvoje Šimić.

„Izuzetno je lijepo vidjeti ovako popunjen dom koji svjedoči o vašem radu i suradnji sa drugima. Drago mi je da vi osim onog osnovnog što se tiče vatrogastva radite kontinuirano i sa mladima te ženama.” – poručio je Hrvoje Šimić.

Vijest o povećanju sredstava Grada Našica, koje se vatrogasnim društvima isplaćuje kroz Vatrogasnu zajednicu Našice, prenio je predsjednik Vlatko Gašić istaknuvši da će ove godine DVD Velimirovac za redovan rad dobiti 30 000 kuna.

[TheChamp-FB-Comments]