Proširenje Industrijske zone, novi investitori i radna mjesta
06/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Gradnja ceste u Industrijskoj zoni, preduvjet je za dolazak novih ulagača, kojima će se na ovaj način omogućiti pristup do novih čestica. Vrijednost prvog dijela radova, u kojem će se spojiti veći dio zone i otvoriti nove čestice, iznosi oko 5 milijuna kuna, a radovi će biti završeni do prve polovice iduće godine. Izvođač radova na ovoj investiciji je Osijek Koteks, a radovi uredno napreduju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARadove na Industrijskoj zoni posjetili su gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Tomislava Kuricek i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Ivan Majer, uz glavnog nadzornog inženjera Ninoslava Tomljanovića.

Nove investitore željno očekuje gradonačelnik Josip Miletić, koji ne skriva ponos jer je Industrijska zona potaknula toliki interes da se sada radi na njenom proširenju.

„Uz brojna druga gradilišta u našem gradu, i ovome, također, želimo pridodati pažnju jer se izgradnjom novih čestica otvara mogućnost investiranja za sve gospodarstvenike, te ono najbitnije za otvaranje novih radnih mjesta. Projekt industrijske zone sufinanciran je sa sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Ministarstva regionalnog razvoja. Važno je u sve projekte uključiti dodatne izvore financiranja jer gradski proračun je ograničen, a svaka nova vrijednost koja dođe sa viših istanci u naš grad je dobrodošla.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i zahvalio ministarstvima na pomoći koju usmjeravaju prema Našicama.

Nadgledanje radova vrši se stručno, a jučer je započelo i asfaltiranje jednog od slojeva.

„Radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice u dužini oko 1000 metara te biciklističkih i pješačkih staza. Radovi napreduju prema planiranoj dinamici, a trenutno su izvedeni slojevi kolničke konstrukcije. U planu je izvođenje donjeg nosivog sloga, nakon čega se kreće sa izradom kolnih prilaza prema parcelama Industrijske zone.” – rekao je Ninoslav Tomljanović, glavni nadzorni inženjer.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji