Prošao kroz crveno i oštetio tri parkirana automobila
06/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 5. srpnja, u 6,45 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće došlo je na način tako što se 26-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova kretao osobnim automobilom Županijske ulice i Ulice Ivana Gundulića kojim prilikom je ušao u raskrižje kada je na semaforu za njegov smjer bilo aktivirano crveno svjetlo. Vozaču je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Naknadno je utvrđeno da je u 6,35 sati u Osijeku, u Psunjskoj ulici, uslijed neprilagođene brzine oštetio 3 parkirana osobna automobila te je napustio mjesto događaja prometne nesreće. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija uhvatila provalnika

Jučer, 5. srpnja, oko 5,20 sati u Srijemskoj ulici, u Osijeku 22-godišnji hrvatski državljanin iz Antunovca provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Brzom intervencijom policijskih službenika 22-godišnji provalnik spriječen je u pokušaju bijega i uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao armaturne mreže u vrijednosti većoj od 10 000 kuna

U vremenu od 19. do 23. lipnja, u Ulici Vladimira Nazora, u Bizovcu nepoznati je počinitelj s neograđenog gradilišta otuđio više od 50 armaturnih mreža. Tvrtki je nastala materijalna šteta veća od 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Zapalio se klima uređaj u zgradi

Jučer, 5. srpnja, oko 17,30 sati u stambenoj zgradi, u Ulici Stanka Vraza, u Osijeku došlo je do požara na vanjskoj jedinici klima uređaja. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Vatru su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok su preostale tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su na području Osijeka i jedna na području Donjeg Miholjca.

 

Ostali događaji u prometu

U vremenu od 3. do 5. srpnja na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 30 vozača (22 vozača osobnih automobila, 7 vozača bicikla i 1 vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

 

Osim alkohola evidentirano je još 205 prekršaja od čega 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 38 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 3. srpnja, u 23,10 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 38-godišnja hrvatska državljanka iz Marijanaca. Vozačici osobnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U petak, 3. srpnja oko 21,35 sati u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilograma. Vozač bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Do sada je u 2020. godini pet puta zaustavljen da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta mu je određeno zadržavanje.

 

Jučer, 5. srpnja, u 5,08 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u nadzoru prometa zaustavljen je teretni automobil najveće dopuštene mase 1880 kg kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču teretnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.