Pronađen provalnik
11/02/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova počinio četiri kaznena djela teška krađa i teška krađa u pokušaju. U noći s 10. na 11. siječnja, u Đakovu, 23-godišnjak je provalio u prodavaonicu vlasništvo tvrtke iz Petrijanaca te trgovinu vlasništvo tvrtke iz Đakova. Iz registar kase i radnog stola oštećenih tvrtki otuđio je više od tisuću kuna. U noći s 22. na 23. ožujka prošle godine, u Đakovu, 23-godišnjak je provalio u frizerski salon vlasništvo 60-godišnje hrvatske državljanke iz Đakova i ukrao novac. Potom je provalio u prostorije humanitarne udruge iz Đakova, iz kojih nije ništa ukrao. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Ukrao poklopce šahtova

U vremenu od 1. do 9. srpnja prošle godine, u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Dardi, 34-godišnji hrvatski državljanin IZ Darde ukrao je više komada poklopaca odvodnih šahtova. Pravna osoba iz Darde oštećena je više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Maloljetnik ukrao novac i nadzornu kameru

U noći s 22. na 23. siječnja, u Belišću, maloljetni hrvatski državljanin je na prostoru groblja demontirao i ukrao nadzornu kameru te provalio u svjećomat i ukrao novac. U noći 10. veljače, oko 3,20 sati, u Belišću, maloljetnik je provalio u prostorije pekare gdje je pronađen po policijskim službenicima i uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 10. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena četiri vozača (dva osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,00 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu. Vozač je u proteklih tri tjedna treći put zaustavljen u prometu kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i treći put mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 03,00 sati u Osijeku, na Vijencu Petrove Gore, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,51 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.