Pronađen kradljivac bicikala
22/01/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela „Krađa“. U vremenu od 27. kolovoza do 23. prosinca 2020. godine, u Osijeku, 20-godišnjak je ukrao dva bicikla koja su se nalazila ispred stambene zgrade. Vlasnicima je nastala materijala šteta oko 3 600 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 21. siječnja, oko 12 sati, uz poljski put u blizini mjesta Normanci, 35-godišnji građanin prilikom čišćenja raslinja pronašao je torbu u kojoj se nalazila ručna bomba M-52 i automatska puška „Crvena zastava“ kalibra 7,62 milimetra. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu i automatsku pušku.

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

MUP poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lako tjelesno ozlijeđena, dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i jedna na području Đakova.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 21. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača (jedan vozač bicikla i jedan vozač osobnog automobila) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,10 sati, u Svetom Đurađu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 60-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu.

Istoga dana, u 20.23 sata, u Osijeku, u Svilajskoj ulici, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0.95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.