Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu
22/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u protekla 24 sata na području ove Policijske uprave evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Đakova, a jedna na području Belišća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAJučer, 21. kolovoza, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23,30 sati kada su u Zoljanu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 1,05 sati u Mandićevcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici utvrdili su da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke, sudionik prometne nesreće, upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu.

U 22 sati policijski su službenici u Karancu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,24 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Mladić je u poslijepodnevnim satima 19. svibnja u blizini mjesta Petrijevci ušao u otključani osobni automobil i pronašao ključeve. Stavio je vozilo u pogon i odvezao se u nepoznatom pravcu. Uslijed neprilagođene brzine, vozilom je sletio u kanal u blizini mjesta Samatovci. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Završeno je i kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom te se sumnja da je počinio kazneno djelo krađa. Tijekom poslijepodnevnih sati 18. srpnja maloljetnik je iskoristio nepažnju vlasnice i iz torbe joj ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Uzrok požara na kući u Josipovcu

Policijski službenici zaprimili su nalaz i mišljenje nadležne službe inspekcijskih poslova. Sumnja se da je uzrok požara, do kojeg je došlo u poslijepodnevnim satima 14. kolovoza na kući u Naselju Matije Gupca u Josipovcu, prinošenje ili odbacivanje otvorenog plamena u prostoru drvarnice stražnjeg dijela dvorišta kuće. Vatra se proširila s drvne mase drvarnice na krovište stambenih prostora. Materijalna šteta nastala u dva od četiri stana kuće iznosi više od sedam stotina tisuća kuna, dok se iznos materijalne štete nastale u preostala dva stana još utvrđuje.

 

Pojačane mjere u prometu – najava

Danas, 22. kolovoza, od 17 do 23 sati na području cijele PU osječko – baranjske provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, vožnja pod utjecajem alkohola, kao i ostali prekršaji.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji