U Našicama smrtno stradao pješak
06/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 5. studenog, oko 11 sati u Ulici braće Radića u Našicama dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do prometne nesreće je došlo na način da je 74-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Ulicom braće Radića iz smjera Trga doktora Franje Tuđmana u smjeru mjesta Markovac Našički.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADolaskom do vidno obilježenog pješačkog prijelaza, zbog neprilagođene brzine kretanja osobnim automobilom naletio je na pješaka, 84-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Markovca Našičkog, koji je u tom trenutku prelazilo cestu. Pješak je istoga dana prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo. Protiv 74-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Požar

Jučer, 5. studenog, u Đurđenovcu došlo je do samozapaljenja dimnjaka, kojom prilikom je vatra izbila na donjem poklopcu dimnjaka u hodniku obiteljske kuće, gdje je vatra zahvatila drvene elemente koji su djelomično nagorjeli. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci. Materijalna šteta se cijeni na više tisuća kuna.

Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima na slijedeće mjere opreza:

  • plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisirati i to od strane ovlaštenih stručnih servisera, jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva, poštujte rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala,
  • preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te provedite savjet dimnjačara bez odlaganja,redovito čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Provjerite:

  • da li je dimnjak Vašeg ložišta oštećen (građevinska oštećenja) i da li je sam dimnjak izveden građevinski ispravno,
  • da li u blizini otvora za čišćenje dimnjaka nema gorivog materijala,
  • vodite li računa da se pepeo iz ložišta ne smije odlagati u vreće, kante ili druge posude od gorivog materijala,
  • pepeo iz ložišta ne odlažite na otvorenom prostoru neposredno uz gorivi materijal,
  • jesu li električne grijalice i žarulje koje koristite za zagrijavanje prostora dovoljno udaljene od zapaljivih materijala,
  • da li je iz prostora kotlovnice uklonjen sav zapaljivi materijal,
  • postoji li u prostorima u kojima se upotrebljavaju plinska trošila ventilacija koja će spriječiti koncentraciju plina koja zbog eventualnog propuštanja može uzrokovati trovanje korisnika ili stvaranje eksplozivne smjese,
  • da li ste eventualnu rekonstrukciju ili dogradnju plinskih instalacija prijavili ovlaštenom distributeru plina i rajonskom dimnjačaru, nalaze li se plinske boce u blizini izvora topline (peći na kruta goriva, radijatora i slično).

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, dok su u drugoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše ozlijeđene. Tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 5. studenog zaustavili su tri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 22,20 sati u Kneževim Vinogradima, kada su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,58 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,30 sati u Umaškoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalom štetom. Sudionik prometne nesreće, 24-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „A“ kategorije. Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu. Sukladno Prekršajnom nalogu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u visini od 26 500 kuna.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji