Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
12/10/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 9. listopada, u 14,12 sati, u Osijeku, u Dunavskoj ulici, dogodila se prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se vozač 70-godišnji hrvatski državljanin kretao osobnim automobilom i pretjecao biciklistkinju koja se kretala kolnikom istim smjerom. Prilikom nepropisnog pretjecanja vozač osobnog automobila udario je u biciklistkinju 48-godišnju hrvatsku državljanku i napustio mjesto događaja. Vozačici bicikla pružena je hitna medicinska pomoć u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje su joj konstatirane lake tjelesne ozlijede.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon što je napustio mjesto događaja u 14,35 sati, u Reisnerovoj ulici, 70-godišnjak se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je sišao sa kolnika na parkirališni prostor gdje je udario u dva parkirana automobila. Drugi parkirani osobni automobil udario je u treći parkirani osobni automobil, a nakon prouzrokovane prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja. Brzom intervencijom policije 70-godišnji vozač je pronađen i alkotestiran. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,78 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 50 600 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

 

Požar na garaži

Jučer, 11. listopada, oko 16,45 sati, u Donjem Miholjcu, u dvorištu obiteljske kuće, došlo je do požara na garaži s radionicom, vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Donjeg Miholjca. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac ugasili su požar, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

 

Zapalio se automobil

Jučer, 11. listopada, oko 11,40 sati, u Bilju, ispred kuće, zapalio se parkirani osobni automobil vlasništvo 29-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Meca. Utvrđeno da je zbog neispravnih instalacija došlo do zapaljenja u prostoru motora. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 3 000 kuna. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilje, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Našica dvije prometne nesreće.

 

Alkoholizirani vozači

U razdoblju od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila i 11 vozača bicikla.

 

Osim alkohola evidentirano je još 238 prekršaja: 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje na prisutnost alkohola u krvi vozača i 72 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 11. listopada, 9,50 sati, u Belom Manastiru, kada je u prometu zaustavljen biciklist, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu.

 

U subotu, u 01,50 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 18-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,56 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Istog dana, u 14,10 sati, u Osijeku, u Ulici Svetog Roka, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilograma te je uhićen sukladno prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 16,00 sati, između Belog Manastira i Belišća, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je sudionik prometne nesreće, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 17,58 sati, u Semeljcima, u nadzoru prometa zaustavljen je 55-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji je upravljao motociklom te se odbio alkotestirati. Vozač motocikla uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 23,05 sati, između Lipovca Hrastinskog i Koritne, dogodila se prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu i konstatirane lake tjelesne ozlijede. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U nedjelju, 11. listopada, u 22,55 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

 

Istog dana, u 01,00 sati, u Donjoj Motičini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. 23-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Motičine, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika i nije koristio sigurnosni pojas. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

Foto: ilustracija

[TheChamp-FB-Comments]