Projekt ”Želim život bez nasilja”
26/02/2020

Županijski savjet mladih već duži niz godina diljem Osječko – baranjske županije obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na način da se u školama održe edukacije na tu temu i podijele se simbolične ružičaste majice koje ukazuju na borbu protiv vršnjačkog nasilja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOve godine Županijski savjet mladih proširio je ovu priču i napravio projekt ”Želim život bez nasilja”, a partneri su Odjel za prevenciju PU OBŽ, Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, Gradsko kazalište Beli Manastir, a sada i Gradski savjet mladih Grada Našica koji je osigurao ružičaste majice i slatke poklončiće za svu djecu područne škole Vukojevci. Zanimljivu radionicu na temu vršnjačkog nasilja održali su policijski službenici, a djeca su aktivno sudjelovala i sa zanimljivošću slušala.

Upravo danas se ovaj projekt provodi u više područnih škola u našoj županiji, gdje Županijski savjet sudjeluje na edukacijama za djecu i mlade, te također dijeli ružičaste majice, a nakon toga u Belom Manastiru održat će se premijera predstave ”Želim život bez nasilja”, a ista će se u petak održati i u našičkom Domu kulture u dva termina. Sama predstava namijenjena je našim srednjoškolcima. Vršnjačko nasilje je veliki problem među djecom i mladima, koji može ostaviti dugoročne posljedice, te je zato prevencija izrazito bitna.

Županijski savjet mladih zahvaljuje gospođi ravnateljici OŠ Dore Pejačević, Jasminki Falamić, koja se kroz cijelu godinu trudi ukazivati na ovaj problem, a ne samo na današnji dan. Zahvaljuju se i potpori policijskih službenika, na koje se uvijek može računati. Također se zahvaljuju i g. ravnatelju SŠ Isidora Kršnjavija Željku Filjak i psihologinji Sanji Olbina Borić koji na ovaj problem ukazuju raznim radionicama za srednjoškolce, a koji su se također uključili i u ovaj projekt te pristali sudjelovati na predstavi koja će biti u petak u 12:00h te u 13:45h.