Projekt „Zaželi i ostvari” Gradskog društva Crvenog križa Našice
02/10/2019

Projekt „Zaželi i ostvari”, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Našice, započeo je u srpnju 2018. i trajat će do 2021. godine. Projekt se ostvaruje u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Našice i Hrvatskim zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek. Vrijednost projekta ”Zaželi i ostvari” nešto je viša od 2 milijuna 220 tisuća kuna za koji su osigurana sredstva u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOvim projektom zaposleno je 13 žena na području koje pokriva Gradsko društvo Crvenog Križa Našice, uključujući Grad Našice i okolne općine. Po jedna žena zaposlena je na području općine Feričanci, općine Koška i općine Donja Motičina, po dvije na području općine Podgorač, te 4 žene na području općine Đurđenovac i isti broj na području grada Našica. Zaposlene žene brinu se i pomažu 52 krajnja korisnika starije životne dobi u nepogodnom položaju. Od početka projekta svi korisnici naglašavaju da su izuzetno zadovoljni dosadašnjim tijekom projekta i radom zaposlenih žena, jer im je pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova potrebna, ali im je i izuzetno drago što mogu s nekim svaki dan popričati i družiti se.

Svrha ovoga projekta je pružiti korisnicima psihosocijalnu podršku te pomoć oko obavljanja svakodnevnih kućnih poslova, uz to Crveni križ osigurava korisnicima zadovoljavanje potreba u vidu osiguravanja rabljene odjeće, obuće i posuđa i drugog.

Pročitajte još