Potpisan sporazum projekta „Zajedno više možemo”
12/03/2019

Potpisan sporazum projekta „Zajedno više možemo”

Preplatite se
TV Našice

Načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladisav Bece potpisao je sporazum o suradnji na projektu „Zajedno više možemo” s gradonačelnikom Grada Našica Josipom Miletićem, i predstavnicima općina Đurđenovac, Koška, Donja Motičina i Feričanci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProjekt je ovo koji policija provodi dugi niz godina a tiče se prevencije svih oblika rizičnog ponašanja, posebice zlouporabe opojnih droga te drugih sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja.

„Ovaj sporazum za policiju znači puno, ali donijet će boljitak i gradu i općinama s kojima smo ga potpisali. Ovo je projekt koji i inače policija provodi, a sad je u realizaciju uključen i grad i susjedne općine jer na taj način možemo još bolje raditi. U projekt je uključena ciljana skupina, a to su djeca od 4. do 6. razreda osnovne škole te smo uključili i roditelje 6. razreda. Vjerujemo da ćemo ovim preventivnim aktivnostima spriječiti da uopće dođe do neželjenih situacija.” – rekao je načelnik Ladisav Bece.

Zadovoljan odazivom općina ali i dosadašnjom suradnjom vodećih s policijom bio je gradonačelnik Miletić koji je svima poželio nastavak dobre suradnje te uspješno provođenje projekta, a načelnicima općina zahvalio da odazivu.

„Sporazum koji smo potpisali vezan je uz suradnju na području Policijske postaje Našice, a tiče se prevencije i edukacije djece od 4 do 6. razreda osnovne škole kako bi se spriječilo buduće negativno ponašanje. Ono što moram istaknuti, na globalnoj razini, mi imamo kvalitetnu zajedničku suradnju sa županijskom policijom, ali isto tako i s načelnikom našičke policije. Rezultat toga je bilježenje minimalnih prekršaja na našem području pa nemamo nekih ozbiljnijih kriminaliteta ili značajnijih problema u tome smjeru. Ja im, stoga, želim puno uspjeha u nastavku rada, a Grad Našice i ja osobno smo na raspolaganju za sve poteškoće.” – istakao je gradonačelnik Miletić.

Na ovom projektu ali i sličnima koje provodi Policijska stanica Našicama dugi niz godina radi i Darko Ćorković koji trenutno obnaša dužnost Privremenog voditelja Odjela prevencije Policijske uprave Osječko – baranjske.

„Projekt će operativno provoditi kontakt policajac Policijske postaje Našice na način da će osnovnoškolce voditi u obilazak stanice i upoznati ih s policajcima, predstaviti ih kao njihove prijatelje i pomagače te će se provoditi i druge aktivnosti poput predavanja u školama učenicima 5. i 6. razreda i razgovor na roditeljskim sastancima s roditeljima 6. razreda. Nadamo se i daljnjoj suradnji s djelatnicima Centra za socijalnu skrb s kojima ćemo realizirati predavanja o podražajima iz obitelji koji utječu na loše ponašanje i ovisnosti. Ispred nas je i još jedna zanimljiva aktivnost, a to je Sajam mogućnosti vezano za obilježavanje Dana hobija gdje želimo promovirati aktivnosti u slobodno vrijeme na način da djecu afirmiramo na što aktivnije provođenje istoga.” – ističe Darko Ćorković.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji