Projekt osnovnoškolaca nagrađen Nacionalnom oznakom kvalitete
23/09/2020

Tijekom prošle školske godine učenici 7.c razreda, sadašnjeg 8.c, OŠ Dore Pejačević Našice sudjelovali su u eTwinning projektu “Christmas time – time for singing” pod vodstvom mentorica Katarine Graovac i Mirjane Šutalo Vulić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU projektu su sudjelovali i učenici iz Slovačke, Ukrajine, Rumunjske, Turske, Italije, Gruzije, Poljske, Austrije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Armenije, Malte, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske i Grčke. Cilj projekta je bio upoznavanje božićne tradicije drugih zemalja, razvijanje međusobnog razumijevanja i suradnje u digitalnom okruženju kroz izvedbu tradicijskih božićnih pjesama. Nakon uvodnog predstavljanja škola, učenici su putem eTwinning aplikacije poslali izrađene prezentacije o božićnim običajima svoje zemlje te video uratke u kojima su pjevali tradicijske božićne pjesme na materinjem jeziku. Uz video snimku poslali su i prijevod pjesme na engleskom jeziku te notni zapis pjesme.

Tijekom siječnja svi sudionici projekta su pogledali video uratke drugih učenika te su razmijenili dojmove o projektu. Učenici 7.c razreda su u ovom projektu sudjelovali s izvedbom hrvatske božićne pjesme ˝Radujte se narodi˝. Ovom projektu je dodijeljena Nacionalnu oznaku kvalitete na koju su osnovnoškolci jako ponosni i vesele se sudjelovanju u idućim eTwinning projektima.