Preventivno edukativni video “Budi tolerantan”
26/11/2020

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnera izradilo je preventivno edukativni video „Budi tolerantan“ namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u kojem poznati mladi ljudi sa društvenih mreža – influenceri pozivaju sve na kulturu dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU skladu sa važećim epidemiološkim mjerama glavnog Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, odgojno – obrazovne ustanove na području Policijske uprave su upoznate da putem MUP-ovog Youtube kanala, Zoom ili Microsoft teams aplikacija razrednici viših razreda osnovnih škola i srednjih škola s ovim videom upoznaju učenike kako bi ih se potaklo na aktivizam u borbi protiv nasilja, govora mržnje i svih ostalih oblika netolerantnog ponašanja.

 

Upitnik za samoprocjenu tolerancije“, preuzet iz knjige pod nazivom „O toleranciji“ autorice psihologinje Mirjane Krizmanić, kojom učenici i nastavnici mogu sami izvršiti procjenu koliko je njihovo ponašanje i ponašanje njihovih članova obitelji u svakodnevnom životu tolerantno. Video je izrađen s naglaskom na influencerima koji pričaju o toleranciji, kulturi dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja kako bi se izbjeglo protupravno ponašanje u samom početku te na taj način preveniralo razvijanje kažnjivih radnji. Videospot „Budi tolerantan“ dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova na ovoj poveznici.