Provedena preventivna akcija nadzora prometa
27/05/2019

Provedena preventivna akcija nadzora prometa

Preplatite se
TV Našice

U suradnji sa Moto klubom „Racing“ iz Našica, policijski službenici Odjela prevencije PU osječko – baranjske i Policijske postaje Našice, dana 24. i 25.05.2019. godine organizirali su i proveli preventivnu akciju na području Grada Našica. Preventivna akcija odnosila se na vozače motocikala, ali i na sve ostale sudionike u prometu, a policijski službenici i članovi Moto kluba „Racing“ u navedena dva dana kada su se održavali 13. moto susreti u Našicama, upozoravali su sudionike prometa na pojačani oprez u prometu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAVozači motocikala i mopeda upozoravani su na opasnosti koje ih vrebaju u prometu te kako mogu pomoći i sačuvati sami sebe krećući se dopuštenim brzinama, ispravnim nošenjem zaštitne kacige, ne obilazeći kolonu vozila, koristeći dnevna svjetla, korištenjem zaštitne opreme i dr. Motociklisti su manje vidljivi u prometu, a posljedice u prometnim nesrećama sa motociklima najčešće su teže ozlijede ili smrt.

Isto tako vozačima ostalih motornih vozila u prometu prilikom kontrole prometa, od strane policijskog službenika, ali i od strane članova Moto kluba iz Našica skrenuta je pozornost na početak moto sezone, tj. na sve veći broj motocikala i mopeda u prometu. Istaknuto je da su motociklisti jedna od najranjivijih skupina u prometu te ih je teško primijetiti, a najčešće pogreške koje čine ostali vozači u prometu zbog kojih često nastradaju motociklisti su neprovjeravanje mrtvog kuta, neoprezno pretjecanje i obilaženje, skretanje bez pokazivača smjera i oduzimanje prednosti prolaska.

Za provođenje preventivne akcije otiskani su promotivni letci koji su po zaustavljanju uručivani vozačima, a putem medija naglasilo se provođenje ove preventivne akcije ali i na povećani oprez na motocikliste u prometu, posebice u dva navedena dana kada se na područje Grada Našice očekuje dolazak više od 1000 motociklista.

Odjel prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske i dalje će nastaviti provoditi preventivne akcije usmjerene na sigurnost u prometu ali i na suradnju sa moto klubovima i drugim udrugama na području osječko – baranjske županije.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji