Predstavljanje knjiga Tihomira Dujmovića
19/11/2019

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja, u Zavičajnom muzeju Našice, održano je i predstavljanje knjiga iz bogatog dugogodišnjeg stvaralaštva Tihomira Dujmovića. Zainteresirane građane u večernji događaj uvela je ravnateljica Silvija Šokić, a gostu je dobrodošlicu u Našice poželio gradonačelnik Josip Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATihomir Dujmović, dugogodišnji novinar, predstavljanje knjiga zamislio je kao promociju „tri u jedan”, predstavivši čak tri knjige.

„Nominalno je danas naglasak na promociji knjige „Regija kao treća Jugoslavija”, ali ja sam zamislio ovu večer kroz priču o još dvije moje knjige. Druga knjiga „Hrvatske novinarske tragedije” jedina je knjiga koja istražuje sudbinu novinara koji su pisali o II. svjetskom ratu i početkom sedamdesetih godina. Prema statistici, od 330 novinara njih 25 je dobilo pravo pisanja za vrijeme svjetskog rata, a u prvih dvadeset godina komunizma 540 novinara je ubijeno, protjerano ili zabranjeno. Treća knjiga „Tko je ubio Zvonka Bušića” rekapitulira njegov život uz nepoznate fotografije i detaljima suđenja.” – o gostovanju u Našicama rekao je autor knjiga Tihomir Dujmović.