U Podgoraču predškolci u vrtić idu vatrogasnim kombijem
12/03/2019

U Podgoraču predškolci u vrtić idu vatrogasnim kombijem

Preplatite se
TV Našice

Općina Podgorač i Dobrovoljno vatrogasno društvo osigurali su besplatan prijevoz predškolcima do vrtića u Podgoraču. Za Marka, Ivanu i Gabrijela to znači osigurani odlazak i dolazak u vrtić, ali i novu avanturu vožnje u vatrogasnom vozilu, a priznaju jedva čekaju začuti i sirenu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANačelnik Općine Podgorač Goran Đanić potpisao je tako sa predsjednikom DVD-a Podgorač Josipom Mojzešom Ugovor o prijevozu djece u dječji vrtić „Zvončić“ Našice područni vrtić u Podgoraču, a u sklopu provođenja kraćeg Programa predškole. Program predškole će se realizirati u vremenu od 11. ožujka do 12. travnja 2019. godine u trajanju od 150 sati, a sredstva za ovaj pothvat Općina je osigurala Proračunom za 2019. godinu.

„Vrlo sam zadovoljan dosadašnjom suradnjom između Općine Podgorač i Dječjeg vrtića „Zvončić“ Našice što se tiče organizacije i provođenja Programa predškole, a nadam se da će tako ostati i ubuduće. Pohvaljujem podgoračke vatrogasce, jer puno su imali intervencija gašenja požara, opskrbe pitkom vodom i poplava, a sada su se po prvi puta uključili i u ovakav projekt. Smatram da je ovo jedna lijepa gesta i nadam se da će se i drugi vatrogasci u Hrvatskoj uključivati u slične male projekte.” – izjavio je načelnik Đanić. Dotaknuo se načelnik i demografske slike općine koja iz priloženog nije najbolja, no istaknuo je kako se uređenjem Poduzetničke zone otvaraju nova radna mjesta te se nada smanjenju iseljavanja.

Općina je u svom Proračunu osigurala, osim financijskih sredstva za redovan rad vrtića, i sredstva kapitalne pomoći, tako će se uskoro uređivati vrtić, ali i dječje igralište. Troje mališana svakoga će dana voziti zaposleni vozači DVD Podgorač i to sve na volonterskoj bazi, a u njihovoj pratnji bit će i odgajateljica Maja Nemet.

„Mi imamo dva područna odjela u Podgoraču i Donjoj Motičini. Ovdje imamo troje predškolskih obveznika koji se socijaliziraju zajedno s ostalim vrtićancima. Važno je da se djeca socijaliziraju, steknu nove navike i da nauče ovdje puno toga kako bi im utkali put za buduće korake. Prateći stanje unazad 10-ak godina evidentno je da imamo manji broj djece, ali uspoređujući primarno broj djece u vrtiću, ovdje, na razini je prošlogodišnjeg. Dok je u programu predškole manji broj djece, njih troje.” – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvončić” Našice Snježana Kanđera.

Na ovo dobro djelo i hvale vrijedan čin, razmišljanjem kako dodatno pomoći vlastitoj zajednici došli su vatrogasci te uz pomoć načelnika odlučili provesti u djelo.

„Vidjeli smo da u Podgoraču što se tiče malene djece treba pomoći, pa smo u dogovoru s Općinom odlučili to i napraviti. Sad je to krenulo, vidjet ćemo kako će se nastaviti jer to nije neka velika obaveza koju uz naše redovne ne možemo obaviti.” – rekao je dopredsjednik DVD-a Podgorač Stevo Patajac.

Besplatan prijevoz usko je povezan s nabavom kombi vozila, koje je prije nekoliko dana predano DVD-u od strane Općine Podgorač i Osječko – baranjske županije, a nabava ovog vozila pokazala se kao dobra investicija i u drugim projektima osim vatrogastva, jer služit će on i za prijevoz članova kulturnih društava, institucija, ali i drugih udruga općine.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji