Požar u Vukojevcima i Erdutu
01/03/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u poslijepodnevnim satima 28. veljače došlo je do požara suhe trave vrtova u Ulici kralja Tomislava u Vukojevcima. Požar se proširio na drvarnicu. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta i uzrok utvrdit će se očevidom 1. ožujka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOko 20,10 sati 28. veljače došlo je do požara u kuhinji obiteljske kuće u Ulici Josipa Krašteka u Erdutu. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom 1. ožujka.

 

Teške krađe

U noći s 27. na 28. veljače nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Počinitelj je ukrao prehrambene artikle, pričinivši materijalnu štetu od nekoliko stotina kuna.

Između 23. i 28. veljače nepoznati je počinitelj provalio u prostorije nenastanjene kuće u Ulici Stjepana Radića u Budrovcima. Počinitelj je ukrao nekoliko desetaka komada zidnih slika. Vlasnici je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Nedozvoljeno trgovao duhanom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno nedozvoljena trgovina. U poslijepodnevnim satima 28. veljače 47-godišnjak je u Sarvašu policijskim službenicima dragovoljno predao više kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požari suhe trave i raslinja

Oko 7 sati 28. veljače došlo je do zapaljenja suhe trave i raslinja na ribnjaku u Bizovcu. Opožaren je drveni stup s električnim vodovima, koji se nalazio u blizini. Nastala je materijalna šteta od oko 500 kuna.

Istoga dana oko 15 sati, došlo je do zapaljenja suhe trave u polju u blizini mjesta Vinogradci. Požar se proširio na šumski dio Valpovačkih nizinskih šuma. Opožareno je oko dva i pol hektara mlade hrastove šume. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

Tijekom prijepodnevnih sati 28. veljače nepoznate osobe u mjestu Gazije spaljivale su obrezane grane iz vinograda. Došlo je do požara koji se proširio na livadu, nasade aronije, lovačku čeku i klade. Policijski službenici prikupljaju podatke o događaju.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Pronašao improviziranu bombu

U prijepodnevnim satima 28. veljače djelatnik je u uredu u Našicama prilikom čišćenja ormara pronašao ručno improviziranu bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska.

 

Završeno je kriminalističko istraživanje

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju. Oko 19 sati 27. veljače 40-godišnjak je u Krapinskom naselju u Osijeku hladnim oružjem ozlijedio 38-godišnjaka u predjelu vrata. Ozlijeđenom 38-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede. Počinitelj je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je preostalih šest nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Sedam se dogodilo na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca.

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji