Požar na gospodarskom objektu
13/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske subotu, 12. rujna, u Dopsinu došlo je do požara na gospodarskom objektu vlasništvo 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Dopsina. U požaru je izgorila nadstrešnica u kojoj se nalazilo oko 100 bala sijena. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čepin, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 1500 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa bicikla

Jučer, 12. rujna, u Osijeku, Sijenjak, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl iz hodnika stambene zgrade. Vlasnici 54-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao bombe

Jučer, 12. rujna, oko 17 sati, u Kneževim Vinogradima, tijekom čišćenja i uređenja gospodarskih prostorija 65-godišnji hrvatski državljanin pronašao je četiri ručne bombe M-52 P3. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske bombe je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. MUP moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća šest osoba je zadobilo lake tjelesne ozlijede, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodila se jedna prometna nesreća, a na području Osijeka, Đakova, Belišća i Našica dogodile su se po dvije prometne nesreće.