Početak radova na odvodnji u Stipanovcima
28/10/2019

Danas je, s početkom u 10 sati, provedeno svečano obilježavanje početka radova na izgradnji sanitarno – fekalne odvodnje naselja Stipanovci. Ovaj veliki projekt zahtijevao je iznos od 3.5 milijuna kuna, a sufinancirali su ga Osječko – baranjska županija i Hrvatske vode. Osim za Stipanovce, projektira se i odvodnja za cjelokupno područje Općine Podgorač.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa obilježavanju početka radova prisutni su bili načelnik Općine Podgorač, Goran Đanić, zamjenik direktora vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Osijek, Mario Spajić, predsjednik Uprave “Našičkog vodovoda” Oto Dudjak i član Uprave Mario Repinc, te općinski vijećnici Općine Podgorač. Načelnik Đanić ističe da je zadovoljan dosadašnjom dinamikom, koja je započela još prije 14 godina izgradnjom početnog sustava kanalizacijske odvodnje.

“U samom početku izgradnje kanalizacijske odvodnje Općine Podgorač paralelno smo započeli i izgradnju vodovoda. Sada svi u Općini imaju pitku vodu, a uskoro će svi imati i kanalizacijsku odvodnju. Ovo je jedan veliki trenutak za cjelokupnu Općinu. U Podgoraču sada svaka kuća ima vodovod, a, što se tiče odvodnje, nakon radova u Stipanovcima krećemo na Razbojište, Bijelu Lozu, Budimce i Poganovce.” – između ostalog je izjavio načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, zahvalivši Hrvatskim vodama kao suinvestitorima, Našičkom vodovodu na odličnoj suradnji, te Osječko – baranjskoj županiji na potpori.

Predsjednik uprave Našičkog vodovoda, Oto Dudjak, istaknuo je da je postavljanje kanalizacije teži posao od postavljanja vodovoda, pa bi, kaže, radovi mogli potrajati duže.

“Ovim projektom će biti riješena i kanalizacija i pročišćavanje otpadnih voda za naselje Stipanovci, što je jedan kompleksan posao u kojem postižemo visoki standard koji od nas zahtijeva EU.” – rekao je predsjednik uprave Našičkog vodovoda, Oto Dudjak.

Mario Spajić, zamjenik zamjenik direktora Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Osijek, obratio se u ime Hrvatskih voda.

“Hrvatske vode, zajedno sa javnim isporučiteljima vodnih usluga i jedinicama lokalne samouprave, sudjeluju u sufinanciranju projektiranja i izgradnje sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Omjer sufinanciranja je 80% od strane Hrvatskih voda, a 20% od strane javnog isporučitelja vodnih usluga i jedinice lokalne samouprave.” – izjavio je Mario Spajić.

Pročitajte još