Od iduće godine povećanje stipendija u Podgoraču
09/12/2019

U Općini Podgorač organiziran je svečani prijem studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju, prilikom čega su se potpisali i Ugovori o dodjeli stipendija Općine Podgorač studentima za studijsku godinu 2019./2020. Dodijeljeno je ukupno osam stipendija onima koji su se najviše istaknuli, te koji su zadovoljili određene uvjete i kriterije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZadovoljni studenti sa osmijehom su prihvatili zaslužene stipendije, koje će im, kažu, biti od velike koristi prilikom raspoređivanja troškova stanarine, režija, prijevoza i džeparca. Općina Podgorač svake godine studentima dodjeljuje stipendije u iznosu od 600 kuna, a upravo zbog cilja da u Općini Podgorač bude što više visokoobrazovanih ljudi. Kako bi se što više takvih ljudi zadržalo na području općine, načelnik Goran Đanić istaknuo je da Općina Podgorač ulaže sredstva u opremanje poduzetničke zone i komunalne infrastrukture.

„Sretan sam što i ove godine možemo dodijeliti stipendije studentima iz našeg kraja. Predvidjeli smo ih deset, ali isplaćeno je osam stipendija prijavljenim studentima. Dobra je vijest da će se u idućoj studentskoj godini studentske stipendije povećati sa 600 na 800 kuna.” – najavio je načelnik, Goran Đanić.

Pročitajte još