Grad Našice potpisao ugovore s predstavnicima udruga, klubova, društava i zajednica
18/03/2019

Grad Našice potpisao ugovore s predstavnicima udruga, klubova, društava i zajednica

Preplatite se
TV Našice

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Josip Miletić potpisao je ugovore o financiranju rada s predstavnicima udruga, društava, zajednica i klubova na području Grada Našica. Grad je izdvojio više od 3 milijuna kuna sredstava za redovno funkcioniranje rada udruga u 2019. godini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAFinanciraju se tako potrebe u kulturi, potrebe u tehničkoj kulturi, potrebe u socijalnoj skrbi, potrebe u športu, rad udruga građana, odnosno organizacija civilnog društva te nacionalnih zajednica.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik te istaknuo činjenicu da u gradu veličine Našica djeluje zavidan broj udruga, više od 150. 40 su sportske koje su ujedno i dio Sportske zajednice Našice, a svim predstavnicima najavio je uplaćivanje osiguranih sredstava ovaj tjedan.

Zahvalio se gradonačelnik na predanom radu okupljenih koji je, ističe, bio izuzetan, pa nadodao da Grad upravo ovim mjerama pokazuje da rad i zalaganje znaju cijeniti.

“Grad Našice je bogat udrugama, jer u njemu sudjeluje preko 150 njih koje kontinuirano i kvalitetno rade. Prije svega čestitam vam na radu u prethodnoj godini, a sredstva koja Grad izdvaja za rad udruga će u 2019. biti preko 3 milijuna kuna. Izdvojit će se sredstava za javne potrebe u kulturi, u tehničkoj kulturi, socijalnoj skrbi, za javne potrebe u sportu, za udruga građana, za organizacije civilnog društva, za nacionalne zajednice, ali odvojit će se sredstva i za predfinanciranje europskih projekata te sredstava za udruge za zbrinjavanje životinja.

Izuzetno je ovo važan segment razvoja grada, a bitni su i ljudi koji su aktivni u udrugama te edukacija naših mladih da brinu i da budu društveno uključivi. Mislim da ćemo s ovim sredstvima uspjeti život grada održati na jednoj zavidnoj razini.” – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić koji je sve predstavnike pozvao da se mogu uvijek javiti i tražiti što trebaju za još bolji i kvalitetniji rad te im poželio puno uspjeha u radu i ove godine.

Među društvima koji su dobili sredstva je i ovogodišnje obljetničko, HKD Lisinski čiji se predsjednik u ime svih udruga zahvalio na dodijeljenom te istaknuo što to predstavlja članovima.

“Zahvaljujem se ispred svih udruga u gradu, a prvenstveno ispred Hrvatskog kulturnog društva Lisinski, kojeg sam i predsjednik. Znamo da ove godine Lisinski slavi 130 godina postojanja, a kao i mi i sve ostale udruge u gradu ne bi mogle djelovati na toj razini na kojoj rade da nije financiranja Grada. Stoga zahvaljujem gradonačelniku Josipu Miletiću što svake godine s novčanim sredstvima prati rad svih udruga.” – rekao je Hrvoje Šleder, predsjednik HKD Lisinski.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji