Poticanje djece na sport „Šetnjom do zdravlja”
20/09/2019

Učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice obilježili su Dan Hrvatskog olimpijskog odbora tradicionalnom „Šetnjom do zdravlja”. Krenuvši ujutro s igrališta NK NAŠK-a, prehodali su osam kilometara, a nakon toga je slijedila nogometna utakmica u kojoj su sudjelovali učenici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrije nego što su učenici i profesori krenuli u šetnju, ravnatelj srednje škole, Željko Filjak, rekao je nekoliko riječi o ovoj aktivnosti.

„Ovo je tradicionalna akcija koju smo pokrenuli u smislu promoviranja zdravlja kretanjem u prirodi. Cilj je izdvojiti jedan dan da se, u današnjem svijetu punom tehnologije, izađe iz kuće i posveti prirodi s ciljem očuvanja zdravlja, te na taj način obilježiti zajedništvo u čemu sudjeluje cijela škola. Ovom akcijom želimo obilježiti nekoliko važnih datuma u rujnu, koji se poklapaju s početkom školske godine. Dakle, ovo je, na neki način, poziv svim učenicima da se uključe u rad velikog broja udruga i klubova, kojima Grad Našice nastoji potaknuti sportske aktivnosti. Zahvaljujem NK NAŠK – u što nam izlazi u susret ustupanjem ovih prostora, Gradu Našicama, koji nam pruža tehničku i materijalnu pomoć pri realiziranju ovog projekta, te gradonačelniku Josipu Miletiću na podršci i potpori.” -rekao je Željko Filjak, ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

Okupljene srednjoškolce, njih oko 900, pozdravio je i gradonačelnik, Josip Miletić.

„Zahvaljujem vam što ste se ovdje okupili, kao i za aktivnost u sportskim klubovima i zajednici. Želim vam puno uspjeha u novoj školskoj godini i ostvarenje vaših ciljeva.” – rekao je gradonačelnik, Josip Miletić.

Pročitajte još