Posljednja postaja grupne faze EHF Euro lige – Montpellier
27/02/2021

Približivamo se samom kraju natjecanja po grupama EHF Euro lige, preostalo je odigrati još samo jednu utakmicu posljednjeg 10. kola. RK Nexe je ispunio cilj, plasman u daljnju fazu natjecanja je osiguran i prije prošlog kola, no rasplet se tek nazire.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGromovi su osigurali četvrto mjesto u skupini C, posljednje koje vodi u osminu finala. Iz EHF-a je stigla odluka o raspodjeli bodova iz utakmica koje nisu odigrane prema kojoj bi u našoj skupini dva boda upisao Magdeburg, a četiri moskovski CSKA. U slučaju pobjede nad Montpellierom u utorak, RK NEXE bi preskočio Francuze i popeo se na treće mjesto. U osmini finala Našičani se križaju s grupom D gdje je vodeći Rhein Neckar Löwen, tako da će u slučaju da ostanu četvrti za prolazak u četvrtfinale morati biti bolji od super moćnog Bundesligaša. Pobjedom u Francuskoj, mogući protivnici NEXE-a u osmini finala bit će danski GOG ili švicarski Kadetten Schaffhausen, ekipa koja je izbacila Gromove iz Kupa EHF 2009. godine u 3. kolu.

 

Kako će se rasplesti čitava situacija doznat ćemo u utorak navečer, a do tada se okrećemo našoj ekipi koja odrađuje posljednje treninge uoči polaska na jug Francuske.