Posjet predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića Našicama
29/10/2019

U sklopu dvodnevnog posjeta Slavoniji, a u organizaciji GO SDP Našice, jučer 27.listopada 2019. Godine, upriličen je doček i ugodno druženje s predsjedničkim kandidatom Zoranom Milanovićem, europarlamentarkom Biljanom Borzan, te saborskim zastupnicima Domagojem Hajdukovićem i Damirom Tomićem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASABrojni građani su imali priliku i osobno se upoznati s njima i obratiti im se sa svojim problemima i razmišljanjima kako bi trebao izgledati život u Slavoniji, te iznijeti svu problematiku života u kraju koji je pomalo zapostavljen.

I sam svjestan situacije u kojoj se Slavonija zatekla još od Domovinskog rata, Zoran Milanović rekao je da “treba voditi računa o tome da smo jedna država i da jedan dio Hrvatske može živjeti od turizma i to je jedna vrsta rente, a drugi dio ne… dakle solidarnost. I, normalno, razvojne šanse, s tim da to ne mogu biti samo razvojni fondovi jer to nije dovoljno. To je uvijek dojam za Slavoniju. Inače pitom, lijep kraj, mirni ljudi.

Borim se za normalnu Hrvatsku i na tome ću probati motivirati, i vjerujem da ću i uspjeti, što veći broj naših ljudi, da ovo nenormalno stanje i jedno tupo ludilo u kojem se nalazimo kao nacija preokrenemo i da se ljudi u Hrvatskoj, jednostavo, osjećaju dobro. Ništa više od toga.“

U svjetlu dobrog domaćina okupljenima se obratio i predsjednik GO SDP Našice, Samir Haj Barakat koji se u svom izlaganju osvrnuo i na to “da Zoran Milanović nije samo kandidat SDP-a, nego je kandidat jednog slobodnog svijeta, jednog slobodnog svjetonazora, dakle, on ne predstavlja samo SDP, predstavlja sve one ljude koji su željni slobode, demokracije i svega onoga što predstavlja EU. Mi vidimo i sada da se EU dijeli, na neki način, na one nove članice koje , iskreno rečeno, u etičkom smislu i u nastojanju razvoja ,nisu, zapravo ono što je EU predstavljala svima nama prije ’90.-tih, zapravo, jedan kompletan zapadni slobodan svijet.

Upravo zato, u Zoranu Milanoviću vidimo šansu da Hrvatska konačno postane dio zapadnog svijeta, dakle svijeta u kojem se tolerira, svijeta u kojem se drži do ravnopravnost, do solidarnosti , u kojem se svakom čovjeku omogućavaju jednaka prava i mogućnosti za razvoj. Isto tako, osvrnuvši se na ono što je Zoran Milanović spomenuo glede turizma, Našice imaju izuzetno velike šanse za razvoj turizma, od lovstva, pa nadalje, koji se, zapravo, samo treba objediniti. Treba nam netko tko će voditi Hrvatsku na način da je voli i da daje za Hrvatsku, a ne da maše zastavama Hrvatske i da ,zapravo, od Hrvatske samo traži.“ Iako je posjet kratko trajao, sam Zoran Milanović izrazio je želju da ovo ne bude i posljednje druženje i da već pri idućem susretu bolje upozna Našice i našičku okolicu.

Sponzorirani članak