Posjet kulturnim događanjima – Posjet Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj uz kulturno umjetnički nastup
24/05/2019

Posjet kulturnim događanjima - Posjet Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj uz kulturno umjetnički nastup

Preplatite se
TV Našice

Od 24. svibnja do 26. svibnja 2019., Matica umirovljenika Hrvatske – Gradska udruga umirovljenika u Našicama organizirala je posjet Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj (mjesto Koljnof). Ovaj posjet, uključuje i kulturno umjetnički nastup Pjevačkog zbora i glazbene sekcije zbora Matice umirovljenika Hrvatske – Gradske udruge umirovljenika u Našicama uvježbane na istoimenoj radionici u sklopu projekta Zlatna dob za nove početke, koji će se održati prvi dan (24. svibnja), s početkom u 19 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASACilj posjeta je, osim socijalne uključenosti ciljane skupine (stariji od 54 godine), pokazati i rezultate projekta, ali i Gradišćanske Hrvate upoznati, odnosno podsjetiti na pjesme i glazbu njihovog zavičaja. „Posjet kulturnim događanjima – posjet Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj uz kulturno umjetnički nastup“ provodi se u sklopu projekta „Zlatna dob za nove početke“ u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje osoba starijih od 54 godine u aktivnosti na području kulture i umjetnosti.

Organizacija „Posjeta kulturnim događanjima – posjeta Gradišćanskim Hrvatima u Mađarskoj uz kulturno umjetnički nastup“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupan iznos prihvatljivih troškova: 555.174,66 HRK.

EU sufinanciranje projekta: 471.898,46 HRK

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji