Posjekli šumu i ukrali stabla
21/05/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 1. studenog 2019. do 20. veljače 2020. godine, u šumskom predjelu između mjesta Kotlina i Podolje, nepoznati počinitelji su posjekli i ukrali oko 600 stabala bagrema i oraha. Pravnoj osobi iz Kneževih vinograda nastala je materijalna šteta veća od 100 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPod okriljem noći provalili u trgovinu

U noći, 19. na 20. svibnja, u Osijeku više nepoznatih počinitelja provalilo je u trgovinu. Pod okriljem noći ukrali su oko tisuću kutija različitih cigareta, paketa duhana i novčanog pologa. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Policija pronašla kradljivca kulena

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca počinio kazneno djelo krađa, a 25-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira počinio kazneno djelo „Prikrivanje“ jer je primio dio suhomesnatih proizvoda iako je znao da potječu izvršenjem kaznenog djela. U vremenu od 31. ožujka do 9. travnja, u Jagodnjaku, počinitelj je iz nezaključane kuće 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Jagodnjaka, ukrao suhomesnate proizvode koje vlasnik proizvodi za daljnju prodaju. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao zlatni prsten – policija ga otkrila

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca počinio kazneno djelo krađa. Dana 14. ožujka, u Jagodnjaku iz obiteljske kuće ukrao je zlatni prsten te 21-godišnjoj vlasnici prouzročio materijalnu štetu oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. Sve prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, na području Đakova dvije prometne nesreće.

 

Ostali događaji u prometu

Dana 20. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,10 sati u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Županje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,87 grama po kilogramu. Alkoholizirani vozač uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još