Posjekli i ukrali stabla
01/04/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske od 15. do 30. ožujka, u poljskom predjelu u blizini Gašinaca, 66-godišnji i 58-godišnji hrvatski državljani posjekli su i ukrali oko 20 prostornih metara drva jasena i klena. Vlasnik, 56-godišnji hrvatski državljanin oštećen je za više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKoristio se pronađenom bankovnom karticom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo računalna prijevara. U srijedu, 3.ožujka, 21-godišnjak je pronašao izgubljenu bankovnu karticu vlasništvo 20-godišnjeg hrvatskog državljanina. Koristeći se pronađenom karticom, 21-godišnjak je podignuo više tisuća kuna na bankomatu u Čepinu. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrali bicikle u Osijeku

U noći s 30. na 31. ožujka, u Osijeku, nepoznati počinitelji su kod bajera i ispred stambene zgrade ukrali dva bicikl vlasništvo 37-godišnjeg hrvatskog državljanina i maloljetnika. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 36-godišnji i 66-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. U periodu od 1. siječnja 2015. godine do 27. srpnja 2019. godine, 36-godišnjak i 66-godišnjak su kao direktor i prokurist trgovačkog društva, nakon održavanja svečanosti u organizaciji svog društva naplaćivali usluge u gotovini. Naplaćene novčane iznose zadržavali su za sebe, bez polaganja na žiro račun svog trgovačkog društva i nisu evidentirali naplaćene usluge u poslovnim knjigama. Nezakonitim radnjama pribavili su ne pripadajuću imovinsku korist oko 18 milijuna kuna. Jučer, 31. ožujka, 36-godišnjak i 66-godišnjak su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko – baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Krivotvorenim PCR testovima pokušali ući u Republiku Hrvatsku

Jučer, 31. ožujka, u 4,15 sati, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupili su 46-godišnji državljanin Republike Srbije i 38-godišnji hrvatski državljanin te dali policijskim službenicima na uvid PCR testove izdane od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testova, policijski službenici posumnjali su da su testovi krivotvoreni. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“, nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Koristio se pronađenom bankovnom karticom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo računalna prijevara. U srijedu, 3.ožujka, 21-godišnjak je pronašao izgubljenu bankovnu karticu vlasništvo 20-godišnjeg hrvatskog državljanina. Koristeći se pronađenom karticom, 21-godišnjak je podignuo više tisuća kuna na bankomatu u Čepinu. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće na području Osijeka, Đakova Našica i Belog Manastira, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Jučer, 31. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 9 vozača (5 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,20 sati, u Osijeku, u Gackoj ulici, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi 1,96 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.